Sadık Bahadır Memiş
Sadık Bahadır Memiş

2009 yılında başladığım İstanbul Üniversitesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümünden 2013 yılında mezun oldum.
Ocak – Mayıs 2014 tarihleri arasında TUBITAK COMSEC biriminde araştırmacı olarak çalıştım.
Ağustos 2014 – Aralık 2015 yılları arasında Universal Yazılım şirketinde iş analisti olarak çalıştım. Bu sırada yazılımın ilgimi çektiğini fark ettim ve Java öğrenmeye başladım.
Aralık 2015’de askerlik nedeni ile şirketimden ayrıldım ve döndüğümde analisti olduğum modulün yazılımcısı olarak tekrar işe başladım.
Kasım 2019-Temmuz 2022 tarihleri arasında Allianz’da çalıştım.
Temmuz 2022’den beri Migros One şirketinde çalışıyorum.

Bunlara ek olarak Udemy’de ve Youtube kanalımda Hibernate Framework ve Design Patterns eğitimlerim bulunmaktadır. Ayrıca PatikaDev & Kodluyoruz işbirliği ile bootcampler düzenliyoruz.

İş Tecrübesi

Migros One – Senior Java Developer – Temmuz 2022 / Halen

Temmuz 2022’den beri Migros One şirketinde çalışıyorum.
Projelerimizde kullanılan ana teknolojiler: Java, Spring, JPA, Maven, Git, Bamboo, MySql

Allianz – Senior Java Developer – Kasım 2019 / Temmuz 2022

Kasım 2019 – Temmuz 2022 tarihleri arasında Allianz şirketinde çalıştım.
Burada Spring Boot ve mikroservis mimarilerini kullanarak bazı ürünlerin backend web servislerini tasarladım ve geliştirdim.
Bu projeler şu anda Yapı Kredi Bankası, QNB Finansbank, HSBC ve brokerlar gibi büyük çaplı müşteriler tarafından kullanılmaktadır.
Aynı zamanda halihazırdaki generic web servislerin de bakımını ve geliştirmelerini yaptım.
Projelerimizde kullanılan ana teknolojiler: Java, Spring, JPA, Maven, Git, Bamboo, Oracle

Universal Yazılım A.Ş. – Ağustos 2014 / Kasım 2019

Senior Java Developer

Universal bünyesindeki çalışma hayatıma, 6 ay askerlik molası verdikten sonra, hem geçmişteki analiz tecrübem hem de Java’ya olan merakım dikkate alınarak, Analist – Yazılımcı olarak devam ettim.
Flexcity ve EBİS projelerinin geliştirmelerinde bulundum. Bu projeler akıllı kent yönetim platformları ve %100 web projeleridir. Kullanılan araçlarımız açık kaynaklıdır. İş odaklı ve universal standartlar kullanılarak tasarlanmışlardır.
Projelerimizde kullanılan ana teknolojiler: Java, Vaadin, Spring, Hibernate, Maven, SVN, Jenkins, Oracle

Business Analyst

Ağustos 2014’de ‘İş Analisti’ olarak göreve başladım. Bir buçuk ay Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde canlıya alma sürecine dahil oldum. Proje bitiminde şirket merkezine döndüm. Burada ağırlıkla Sultanbeyli Projesi’nin devreye alınması, yerinde destek, SpagoBI ile raporların tasarlanması, şartname kabulü gibi bir çok alanda çalışma fırsatı yakaladım.
Kısa süre içerisinde, belediyelerin en kritik modüllerinden olan, “Gelirler Modülü” nün sorumlusu oldum. Bu modülle ilgili geliştirmelerin analizlerini yaptım. Belediyelerde istişare, analiz ve kabul toplantılarında bulundum.

2015 Mayıs ayında, modül sorumluluğunun yanı sıra, “Sultanbeyli Belediyesi Proje Sorumlusu” olarak görevime devam ettim. Bu sırada Büyükçekmece Belediyesinde bir başka projemiz başladı ve 2 ay boyunca yerinde destek verilerek, yeni geliştirme analizleri, aktarım kontrolleri ve kullanıcı eğitimleri yapıldı.

Universal bünyesine katıldığım ilk günden itibaren Java’ya ilgi duydum ve öğrenmek istedim. Mesai saatleri dışında, kendi çabalarımla Java temellerini attım ve belli bir olgunluğa ulaştıktan sonra, yazılım müdürümüzle istişarede bulunarak, bazı modüllerin geliştirilmesinde bulundum.

TÜBİTAK – Araştırmacı – Ocak 2014 / Mayıs 2014

İlk görev yerim olan TÜBİTAK – COMSEC biriminde 4 ay görev yaptım. Görev yaptığım süre içerisinde, birim yöneticimizin belirttiği (FIBS, VHDL, FPGA, ModelSim, VLSI, Xilinx Ölçüm Cihazları , C#, Android ve Android’de Güvenlik Riskleri, Yan Kanal Analizi Saldırıları vs.) konularda araştırmalar yaparak uygulamayı planladığımız projelerle alakalı bilgi sahibi oldum ve sunumlar yaptım.

Laboratuvarımız uluslararası alanda akreditasyon sürecine girdiği bir dönemde, laboratuvarımızda bulunan tüm ölçüm cihazlarının, kullanım kılavuzlarını hazırladım.

Burada rutin yapılan ufak projeler dışında, araştırma konusu olarak iki farklı yan kanal analizi saldırısını gerçekleştirdik. Bunlardan ilki, Spartan 3E Starter Kitine, manyetik bir prob ile Elektromanyetik Yan Kanal Analizi Saldırısı; ikincisi ise, Virtex 4 FPGA Kitinin şifreleme algoritmasına Elektromanyetik Yan Kanal Analizi Saldırısı idi.

Burada bulunduğum dönemde, birçok eğitime ve seminere katıldım ve bilgi sahibi oldum. Ayrıca o dönemde işlerimiz arasında, COMSEC kriterlerine uygun olup olmadığını test ettiğimiz GÖKTÜRK-2 Uydusu olduğundan, GÖKTÜRK-2 Uydusunu hem görme, hem de inceleme fırsatı buldum.

Eğitimler

Allianz – 35 Saat – 13.06.2022 – 21.07.2022

Allianz Codebooth stajyerlerine Java Spring Boot Bootcamp’inde 35 saatlik yazılım eğitimi verdim.
Konu Başlıkları: JPA&Hibernate, Spring Data, Spring Core, Spring Boot, Spring Security, JWT, Spring Boot Test, Postgre SQL, H2, MapStruct, Lombok, Kafka

Kodluyoruz & Patika.dev & Interprobe – 20 Saat – 28.05.2022 – 03.07.2022

Patika’nın düzenlediği Java Spring Boot Bootcamp’inde 20 saatlik yazılım eğitimi verdim.
Konu Başlıkları: JPA&Hibernate, Spring Data, Spring Core, Spring Boot, Spring Security, JWT, Spring Boot Test, Postgre SQL, H2, MapStruct, Lombok, Kafka

Kodluyoruz & Patika.dev & MobileAction – 35 Saat – 28.05.2022 – 03.07.2022

Patika’nın düzenlediği Java Spring Boot Bootcamp’inde 35 saatlik yazılım eğitimi verdim.
Konu Başlıkları: JPA&Hibernate, Spring Data, Spring Core, Spring Boot, Spring Security, JWT, Spring Boot Test, Postgre SQL, H2, MapStruct, Lombok, RabbitMQ

Kodluyoruz & Patika.dev & Softtech – 70 Saat – 05.02.2021 – 20.03.2022

Patika’nın düzenlediği Java Spring Boot Bootcamp’inde 70 saatlik yazılım eğitimi verdim.
Konu Başlıkları: JPA&Hibernate, Spring Data, Spring Core, Spring Boot, Spring Security, JWT, Spring Boot Test, Postgre SQL, H2, MapStruct, Lombok, Kafka

Kodluyoruz & Patika.dev & N11 -70 Saat – 03.12.2021 – 23.01.2022

– Patika’nın düzenlediği Java Spring Boot Bootcamp’inde 70 saatlik yazılım eğitimi verdim.
Konu Başlıkları: JPA&Hibernate, Spring Data, Spring Core, Spring Boot, Spring Security, JWT, Spring Boot Test, React, Postgre SQL, H2, MapStruct, Lombok